Crypto-whales stapelen bitcoin op: Komt de rally van 2020 terug?

Image here

Nu de valutawaarde van bitcoin weer rond de all-time-high zweeft, staan bitcoin-walvissen paraat voor een nieuwe hausse van 's werelds meest geliefde cryptovaluta. Walvissen vergroten razendsnel hun bitcoinbezit, anticiperend op een prijssprong, waarmee ze hopen te profiteren van het zogenaamde ‘domme geld’.

De walletbezit van deze bitcoin-grootmachten omvat 9,3% van de gehele bitcoinvoorraad. Dit is bijna een tiende van de totale voorraad, wat opmerkelijk is gezien de schaarste van bitcoin. Meestal behoren deze wallets toe aan individuen die al in een vroeg stadium hebben geïnvesteerd, waardoor ze tegen een zeer lage prijs hebben kunnen kopen. De meeste walvissen ontstonden in de eerste drie jaar, tussen 2009 en 2012.

Optimisme bij Bitcoin-analisten

De topman van CryptoQuant, Ki-Young Ju, meldde dat "de nieuwe walvisportefeuilles, met een gemiddelde muntleeftijd van minder dan 155 dagen, een nieuw hoogtepunt van 1,97 miljoen bitcoin bereikt hebben." Hij benadrukte dat een belangrijk verschil tussen walvisportefeuilles en die op spotbeurzen het niet-mijnkarakter is, met een mogelijke focus op opslag. Over het nettoresultaat van deze wallets verklaarde Young-Ju: "Hun bitcoinsaldo steeg dit jaar met 813% en beslaat 9,3% van het totale aanbod, wat vandaag een waarde van $132 miljard vertegenwoordigt."

Crypto-sentiment vergelijkbaar met Corona-tijdperk

Het huidige sentiment rond bitcoin doet sterk denken aan juli 2020, net na de coronacrash. Destijds pompten centrale banken wereldwijd enorme sommen geld in de economie, wat leidde tot een aanzienlijke stijging van de bitcoinprijs. Deze ongekende stimuleringsmaatregelen waren zo uitgebreid dat 20% van alle ooit gecreëerde Amerikaanse dollars in die jaren was gedrukt via ‘Quantitative Easing’.

De enorme geldinjecties van toen resulteerden niet alleen in inflatieverhogingen, maar ook in stijgende bitcoinprijzen. Hierdoor werd bitcoin steeds meer gezien als een bescherming tegen de dalende koopkracht van traditioneel geld. Het huidige bitcoin-sentiment, met onzekerheden rond inflatie en monetair beleid, vertoont veel overeenkomsten met 2020. Dit verklaart de hernieuwde prijsstijging en de heroverweging van institutionele investeerders om bitcoin op te nemen in hun portefeuilles, vaak ter waarde van miljoenen.

Elke dag brengt iets nieuws in de cryptowereld! Blijf zeven dagen per week op de hoogte via ons Instagram-kanaal.

Featured Stories

Image here
Crypto

Cryptomarkt schiet omhoog: $800 miljard erbij in 2 maanden

Na de triomf van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsrace heeft de cryptomarkt een opmerkelijke...
Image here
Niews

Bitcoin en inflatie: Waarom deze woensdag belangrijk wordt

Bitcoin (BTC) heeft de laatste dagen keer op keer zijn hoogste prijs ooit overtroffen. De koers lijk...
Image here
Crypto

Fransman wint €45 miljoen door Trump-inzet, overheid onderzoekt zaak

Een Fransman zag zijn vermogen met maar liefst 48 miljoen dollar toenemen na de overwinning van Trum...